Business Law Awards 2024

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των Business Law Awards 2024

Στην τρίτη τους διοργάνωση, τα βραβεία ανέδειξαν σπουδαίες ομάδες, σπουδαία έργα και καλές πρακτικές που οδηγούν τον κλάδο της δικηγορίας ένα βήμα μπροστά. Το υψηλό επίπεδο όλων των υποψηφιοτήτων αποδεικνύει ότι στην ελληνική αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες βρίσκουν βήμα και ‘φωνή’ στον θεσμό των Business Law Awards.

Σ την Τελετή Απονομής των Business Law Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου σε εορταστικό κλίμα παρουσία 250+ εκπροσώπων εταιρειών και θεσμικών φορέων, το «παρών» έδωσαν και τα αξιότιμα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, εγνωσμένου κύρους νομικοί από τον χώρο των δικηγορικών εταιρειών και των in-house νομικών τμημάτων. Μεταξύ αυτών οι Ιωάννης Αψούρης (HELLENiQ ENERGY), Ανθούλα Πανταζίδου (ΜΑΣΟΥΤΗΣ), Αντιγόνη Παπανικολάου (Microsoft), Θάνος Καρβέλης (Charles Russell Speechlys LLP), Αντώνης Πατρίκιος (Dentons), Παναγιώτης Αλεξανδράκης (ΗΡΩΝ), Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου (3M), Δημήτρης Πολυχρονόπουλος (TRASTOR), Σπύρος Τάσσης (POTAMITISVEKRIS), Νικόλας Κανελλόπουλος (Κανελλόπουλος-Ζέρβα & Συνεργάτες) και Ελένη Σταθάκη (UPSTREAM). Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν επίσης οι Νάνση Βέρρα (ΟΠΑΠ), Λεωνίδας Τόλης (PAPASTRATOS), Κωνσταντίνος Λαμπαδάριος (Lambadarios Law Firm), Χάρης Αναστασέλος (Grivalia Hospitality) και Θεόδωρος Λουκόπουλος (KLC Law Firm).

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής κκ. Στάθης Ποταμίτης (Senior Partner POTAMITISVEKRIS) και Ελένη Προβίδη (VP Legal & Public Affairs, Head of Corporate Communications, Quality & Sustainability, AB VASSILOPOULOS), καθώς και η Αλεξάνδρα Βαρλά (Attorney at Law, Head of “LAWYER”).

Η εταιρεία BOUSSIAS και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συγχαίρουν όσες εταιρείες συμμετείχαν στον θεσμό, παρουσιάζοντας τα πολύπλοκα και απαιτητικά project που διεκπεραίωσαν με επιτυχία. Το υψηλό επίπεδο όλων των υποψηφιοτήτων ήταν ενδεικτικό του σημαντικού έργου που επιτελέστηκε στην ελληνική αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών σε διαφορετικούς κλάδους δικαίου κατά την περασμένη χρονιά.

Τη διάκριση Project of the Year απέσπασε η δικηγορική εταιρεία Κ. ΚΑΡΑΤΣΩΛΗΣ – Ε. ΤΣΙΑΝΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ για τη Νομική Υποστήριξη για την Έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή «Κεραμείων Αλλατίνη» Δήμου Θεσσαλονίκης.

Most Awarded Firm of the Year (Greek) αναδείχθηκε η ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – NK Law Firm, ενώ Most Awarded Firm of the Year (International) η Watson Farley Williams.

Πέρα από αυτές τις κορυφαίες διακρίσεις, η βραδιά κορυφώθηκε και με την απονομή του βραβείου In-house Team of the Year, το οποίο έλαβε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στους: GRIVALIA HOSPITALITY A.E., Όμιλος ΟΠΑΠ, Ratio Legal Services, Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε., ΟΜΙΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, Vodafone Ελλάδας, Heidelberg Materials Hellas και PUBLIC RETAIL A.E.

H Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ελένη Προβίδη, VP Legal and Public Affairs, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τρίτη χρονιά για τα Business Law Awards, τρίτη χρονιά για έναν θεσμό που ξεκίνησε με την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά, την οξυδέρκεια της Αλεξάνδρας Βαρλά και την άρτια οργάνωση της Boussias. Συνεχίζει, είναι εδώ, έχει διαρκώς νέες και φρέσκιες ιδέες και δυνατές υποψηφιότητες. Πραγματικά, εύχομαι ό,τι το καλύτερο για το μέλλον, έχει ξεκινήσει πολύ γερά.»

Στάθης Ποταμίτης, Jury President Business Law Awards 2022, Senior Partner, POTAMITISVEKRIS
«Ο διαγωνισμός καλύπτει ένα κενό που είχε αναπτυχθεί στην ελληνική αγορά και επιτρέπει στα δικηγορικά γραφεία και τα εσωτερικά τμήματα να αναδείξουν τις ικανότητές τους.»

Κωνσταντίνος Καρατσώλης, Managing Partner, Κ. ΚΑΡΑΤΣΩΛΗΣ – Ε. ΤΣΙΑΝΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
«Σημαντική βραδιά, εξαιρετική έκπληξη, χαρά, εκτίμηση. Το πρώτο βραβείο ήταν και το πρώτο μας και μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια να μελετούμε, να διαβάζουμε, να τεκμηριώνουμε και να προχωρούμε σε καινοτόμα projects και ιδέες, όπως το σημερινό που βραβεύτηκε.»

Νικόλαος Κανελλόπουλος, Managing Partner, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
«Τρίτη χρόνια Business Law Awards 2024. Να, λοιπόν, που όσοι άνθρωποι ονειρεύτηκαν αυτά τα βραβεία σήμερα μπορούν να μιλούν για έναν θεσμό. Για έναν θεσμό ο οποίος ανοίγεται στον δικηγορικό κόσμο και δείχνει τις καλές πρακτικές, αυτές που όλες οι εταιρείες μπορούμε να ακολουθήσουμε προς όφελος του δικηγορικού επαγγέλματος αλλά και αυτής καθαυτής της οικονομίας της χώρας.»

Μαριζέτα Μαρκοπούλου, Partner, Watson Farley Williams
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα Business Law Awards για την εκδήλωση και για την υποστήριξη που έδειξαν στην εταιρεία μας για τις υποψηφιότητες που υποβάλαμε για τις συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν το 2023.»

Δέσποινα Δοξάκη, Chief Legal Counsel – CLC, ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
«Ευχαριστώ τα Business Law Awards για την ευκαιρία που έδωσαν. Ευχαριστώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γιατί είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω κάνει στα 34 χρόνια που δουλεύω. Ευχαριστώ τη διοίκησή μου για την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ την ομάδα μου που μου φυλάτε την πλάτη και τα νώτα.»

Antonis Patrikios, Partner, Co-chair Global Privacy & Cybersecurity Group and Global TMT Sector Lead, Dentons
«Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ απόψε με την τελετή της Boussias Conferences Business Law Awards. Πολύ εντυπωσιακή συμμετοχή από πολλούς συναδέλφους της Αθήνας και της ευρύτερης Ελλάδας. Πραγματικά ως κριτής εντυπωσιάστηκα και πάρα πολύ με την ποιότητα των projects, ήταν δύσκολη η απόφαση πού θα δώσω τους περισσότερους βαθμούς. Χαίρομαι που συμμετέχω και ελπίζω να συμμετέχω και του χρόνου.»

Θάνος Καρβέλης, Partner, Construction, Engineering & Projects, Charles Russell Speechlys LLP
«Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι σήμερα εδώ στη διαδικασία αυτή, η οποία είναι πράγματι μια διαδικασία που είναι πολύ σημαντική για την ελληνική δικηγορική αγορά, κάτι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό. Μακάρι να γίνει θεσμός και στην Ελλάδα.»

Μαρία-Στεφανία Κατσιάπη, Director of Legal Services, PUBLIC RETAIL
«Εξαιρετική πρωτοβουλία τα Business Law Awards, είναι ιδιαίτερη τιμή, χαρά και συγκίνηση για τις εσωτερικές νομικές υπηρεσίες να αναγνωρίζεται η δουλειά μας, να βραβεύεται και κυρίως να μας δίνει δύναμη για να προχωράμε παρακάτω και να αγωνιζόμαστε για αυτό που κάνουμε κάθε μέρα στο εργασιακό μας περιβάλλον.»