Business Law Awards 2022

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των Business Law Awards 2022

Στη δεύτερή τους διοργάνωση, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, τα Business Law Awards της BOUSSIAS και του περιοδικού LAWYER ανέδειξαν σπουδαίες ομάδες, αξιοπρόσεκτα έργα και καλές πρακτικές που οδηγούν τη δικηγορία ένα βήμα μπροστά, αποδεικνύοντας ότι στην ελληνική αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες βρίσκουν βήμα και φωνή στον καθιερωμένο πλέον θεσμό των βραβείων.

Στάθης Ποταμίτης, Jury President Business Law Awards 2022 & Senior Partner, POTAMITISVEKRIS

Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής ήταν οι κκ. Στάθης Ποταμίτης (Managing Partner, POTAMITISVEKRIS) και Ελένη Προβίδη (VP Legal & Public Affairs, AB Βασιλόπουλος).

Στην Τελετή Απονομής των Business Law Awards, η οποία διεξήχθη σε εορταστικό κλίμα την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στο Radisson Blu, το «παρών» έδωσαν τα αξιότιμα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων και εγνωσμένου κύρους νομικοί από τον χώρο των δικηγορικών εταιρειών και των in-house νομικών τμημάτων.

Ελένη Προβίδη, Jury President Business Law Awards 2022 & VP Legal & Public Affairs, Head of Corporate Communications, Quality & Sustainability at AB VASSILOPOULOS (Ahold Delhaize Group)

Μεταξύ αυτών οι Νάνση Βέρρα (ΟΠΑΠ), Λεωνίδας Τόλης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ), Ιωάννης Αψούρης (HELLENiQ ENERGY), Ανθούλα Πανταζίδου (ΜΑΣΟΥΤΗΣ), Κωνσταντίνος Λαμπαδάριος (Lambadarios Law Firm), Βασίλης Οικονομίδης (VDI Law Firm), Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου (AP Law Firm), Νικόλας Κανελλόπουλος (Κανελλόπουλος-Ζέρβα & Συνεργάτες), Θεόδωρος Λουκόπουλος (KLC Law Firm) και Ελένη Σταθάκη (Upstream). Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Φραγκίσκος (FNG Law Firm) και Δέσποινα Δοξάκη (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).

Αλεξάνδρα Βαρλά, Δικηγόρος & editor-in chief του LAWYER

Η εταιρεία BOUSSIAS και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συγχαίρουν όσες εταιρείες συμμετείχαν στον θεσμό, παρουσιάζοντας τα πολύπλοκα και απαιτητικά project που διεκπεραίωσαν με επιτυχία. Το υψηλό επίπεδο όλων των υποψηφιοτήτων ήταν ενδεικτικό του σημαντικού έργου που επιτελέστηκε στην ελληνική αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών σε διαφορετικούς κλάδους δικαίου κατά την περασμένη χρονιά.

Τη διάκριση Top Rated Project/Law Firm απέσπασε η POTAMITISVEKRIS για τη νομική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ στη διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Υποδομών AE, ενώ ως Top Rated Project/In-House αναδείχθηκε η Εφαρμογή ΟPAP Store App, από τη Γενική Διεύθυνση Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΠΑΠ. Τις εν λόγω διακρίσεις απένειμε εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών.

Law Firm of the Year_Zoulovits-Kontogeorgou Law Firm

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των κορυφαίων βραβείων της χρονιάς, όπου η LAMDA Development αναδείχθηκε In-House Team of the Υear και η Zoulovits-Kontogeorgou Law Firm αναδείχθηκε Law Firm of the Year. Η απονομή των κορυφαίων βραβείων πραγματοποιήθηκε από τους Προέδρους της Κριτικής Επιτροπής.

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στους: ΤΑΙΠΕΔ, KLC Law Firm, ΕΥΔΑΠ, Watson Farley & Williams, Ι. Χριστοδούλου & Συνεργάτες – Μ. Τεχνίτης & Συνεργάτες, Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, Vodafone, Attica Group, Lidl Ελλάς, NEXUS Δικηγορική Εταιρεία, Sunlight Group, ATHEX Group και Upstream.

H Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs, Head of Corporate Communications, Quality & Sustainability at AB VASSILOPOULOS (Ahold Delhaize Group), ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα Business Law Awards, που αισίως μπήκαν στη δεύτερη σεζόν, είναι ένας θεσμός που είναι φρέσκος, νέος, δυναμικός και διαρκώς εξελισσόμενος.»

Top rated project -In House_Όμιλος ΟΠΑΠ – Γενική Διεύθυνση Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Στάθης Ποταμίτης, Senior Partner, POTAMITISVEKRIS ανέφερε: «Συμμετέχω με χαρά στην εκδήλωση αυτή, γιατί είναι ευκαιρία και για τα εσωτερικά τμήματα και για τις δικηγορικές εταιρείες να μετρηθούν, να κριθούν και να γνωριστούν.»

Πέννυ Κοντογεώργου, Partner, ZOULOVITS-KONTOGEORGOU Law Firm
«Ο θεσμός των βραβείων BOUSSIAS είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναδείξει πόσο επίκαιρο και πόσο σημαντικό είναι το επάγγελμα του δικηγόρου.»

Top rated project-Law Firm_POTAMITISVEKRIS

Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Chief Legal & Compliance Counsel, LAMDA Development S.A.
«Ο θεσμός αναδεικνύει τους πραγματικούς μαχητές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Τους δικηγόρους, τις ομάδες των δικηγόρων, τα ζωντανά κύτταρα της επιχειρηματικής κοινωνίας.»
Νάνση Βέρρα, Επικεφαλής Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΠΑΠ
«Είμαι πολύ χαρούμενη που παρευρίσκομαι στον θεσμό των Business Law Awards. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που προωθεί τα business ethics και την αξιοκρατία στην απονομή βραβείων μεταξύ νομικών υπηρεσιών.»

Αλέξανδρος Κορτέσης, Partner, POTAMITISVEKRIS
«Η σημερινή εκδήλωση για όλους όσους ασχολούμαστε με την εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών αποτελεί ένα ορόσημο και ευχόμαστε να συνεχίσουν αυτά τα βραβεία και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η συμμετοχή.»
Ιωάννης Μουτζουρίδης, Δικηγόρος, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, ΕΥΔΑ «Είναι μεγάλη μας χαρά για εμάς τους δικηγόρους και τους προϊσταμένους των νομικών υπηρεσιών να μας βραβεύουν οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το έργο μας, το αντικείμενο και τις δυσκολίες του επαγγέλματός μας.»

Σμαράγδα Ρηγάκου, General Counsel, Director, Legal, Regulatory and Compliance Division, ATHEX GROUP
«Ευχαριστώ πολύ τη BOUSSIAS καθώς και τη διοίκηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών που μου εμπιστεύθηκε τον ρόλο της αναμόρφωσης των νομικών υπηρεσιών της εταιρείας μας.»

Νάγια Πυρίδη, Αναπληρώτρια Επικεφαλής Μονάδας Παρακολούθησης Συμβάσεων, ΤΑΙΠΕΔ
«Είναι ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχουμε σε αυτό τον θεσμό. Ως ΤΑΙΠΕΔ θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την ανάδειξη της δουλειάς νομικών τμημάτων και δικηγορικών γραφείων.»

Θεόδωρος Λουκόπουλος, Deputy Managing Partner, KLC Law Firm
«Ο θεσμός για τα δεδομένα τα ελληνικά και για τις δικηγορικές υπηρεσίες είναι πρωτοποριακός. Ευχόμαστε να συνεχιστεί, είναι σημαντικός για την προβολή του έργου των δικηγορικών εταιρειών.»

Νικόλαος Κανελλόπουλος, Διευθύνων Εταίρος, Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες
«Νομίζω ότι έχετε ανακαλύψει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αποδεικνύει τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και τις ιδιαίτερες δυνατότητες που έχουν δικηγόροι δικηγορικών εταιρειών και in-house τμημάτων στον νέο, ευρύτερο οικονομικό ανταγωνισμό.»

Νικόλαος Κωστίκας, Partner, Watson Farley & Williams
«Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμη μια χρονιά είμαστε εδώ με τα Business Law Awards, μία σημαντική διοργάνωση για την ελληνική νομική κοινότητα.»

Ιωάννης Χριστοδούλου, Δικηγόρος, diathiki.online
«Είμαστε εδώ γιατί βραβευτήκαμε με την ψηφιακή πλατφόρμα που έχουμε δημιουργήσει, το diathiki.online. Είναι μία δουλειά δική μου, του Μάνου Τεχνίτη και της Dingo Phygital.»

Ελένη Σταθάκη, Head of Legal, Upstream
«Η Upstream είναι μια εταιρεία τεχνολογίας με δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι ιδιαίτερη τιμή να αναγνωρίζεται και το νομικό της τμήμα για τη δουλειά που κάνουμε που πολλές φορές δεν φαίνεται.»