Business Law Awards 2021: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές των Business Law Awards 2021, τα οποία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά από την εταιρεία BOUSSIAS

Στην πρώτη τους διοργάνωση, τα Business Law Awards της BOUSSIAS ανέδειξαν τη σημαντική συμβολή του νομικού κλάδου στην εγχώρια οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας την καινοτομία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στην παροχή των νομικών υπηρεσιών.

Πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής οι κκ. Στάθης Ποταμίτης (Managing Partner POTAMITISVEKRIS) και Ελένη Προβίδη (VP Legal & Public Affairs, AB Βασιλόπουλος).

Στην Τελετή Απονομής των Business Law Awards, η οποία διεξήχθη την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στον κήπο του House124 – τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την Covid-19 – το «παρών» έδωσαν και τα αξιότιμα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, εγνωσμένου κύρους νομικοί από τον χώρο των δικηγορικών εταιρειών και των in-house νομικών τμημάτων. Μεταξύ αυτών οι Νάνση Βέρρα (ΟΠΑΠ Α.Ε.), Λεωνίδας Τόλης (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ), Ιωάννης Αψούρης (ΕΛΠΕ), Αντιγόνη Παπανικολάου (MICROSOFT HELLAS), Ανθούλα Πανταζίδου (ΜΑΣΟΥΤΗΣ), Γιώτα Κρεμμυδά (HEWLETT PACKARD ENTERPRISE), Δημήτρης Σμυρνής (ΜΕΤΡΟ), Πέννυ Παπαναστασίου (ACS), Νικόλαος Κωστίκας (WATSON FARLEY WILLIAMS) και Σπυριδούλα Μεγαλοκονόμου (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.).

Η εταιρεία BOUSSIAS και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συγχαίρουν όσες εταιρείες συμμετείχαν στον θεσμό και μάλιστα σε μια δύσκολη χρονιά για τον νομικό κλάδο, καθώς πέτυχαν τη διεκπεραίωση πολύπλοκων και απαιτητικών project, παρά τις δυσχέρειες που προέκυψαν από την πανδημία. Μέσα από τα συγκεκριμένα βραβεία αναδείχθηκαν οι κορυφαίες εταιρείες και ομάδες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών σε διαφορετικούς κλάδους δικαίου και επέδειξαν σημαντικό έργο κατά την περασμένη χρονιά.

Ως Law Firm of the Year διακρίθηκε η Lambadarios Law Firm για τη βράβευση του έργου ‘Τροποποίηση της Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ’, αλλά και την συνολική της συμβολή στην αγορά της ενέργειας, ως ‘Leader in the Energy Sector in Greece’.

Την κορυφαία διάκριση In-House Team of the Year απέσπασε η νομική υπηρεσία της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., η οποία βραβεύθηκε τόσο για την παρουσία της στην αγορά της ενέργειας, ως ‘In-House Energy Team’, αλλά και για το έργο ‘Project Kozani’.

H Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ελένη Προβίδη, VP Legal and Public Affairs, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το επίπεδο των ομάδων ήταν πολύ υψηλό και εγώ και ο Στάθης Ποταμίτης, που ήταν επίσης Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, λόγω της περιόδου που διανύουμε ήμασταν επιφυλακτικοί, αλλά ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία σε αριθμό και επίπεδο συμμετοχών.

Αν και τα δικηγορικά γραφεία και οι εταιρείες είναι συνηθισμένα στις βραβεύσεις από αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού, τα εσωτερικά νομικά τμήματα είναι πιο εσωστρεφή και τα βραβεία αποτελούν ευκαιρία, ώστε όλα, μικρά μεγάλα και εσωτερικά νομικά τμήμα και νομικές εταιρείες να έρθουν στο φως. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι στην καρδιά της έναρξης μιας τόσο ωραίας προσπάθειας. Την BOUSSIAS την ξέρουμε από τα Retail Awards και δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος φορέας, για να το οργανώσει καλύτερα

Ιωάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, ΕΛΠΕ
«Από άποψη ουσίας και προετοιμασίας κρίνεται στα βραβεία όχι το ποιος είσαι γενικά, αλλά η τεκμηρίωση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. Θεωρούμε ότι σε αυτό κάναμε καλή δουλειά και εκτιμήθηκε. Αλλά και από άποψη ουσίας, η νομική υπηρεσία των ΕΛΠΕ είναι μια πολύ μεγάλη νομική υπηρεσία, οι υποθέσεις μας έχουν αυξημένη πολυπλοκότητα και κάνουμε ποιοτική δουλειά. Οι συνάδελφοι της επιτροπής εκτίμησαν τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Το Project Kozani είναι ένα εμβληματικό project, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και παρουσίασε ιδιαίτερες προκλήσεις και νομικά προβλήματα. Ευχαριστίες στους διοργανωτές που στέκονται κοντά στον νομικό κόσμο μέσω των βραβείων, όσο και μέσω του περιοδικού LAWYER που αποτελεί πνοή φρεσκάδας στο νομικό τύπο

Κωνσταντίνος Λαμπαδάριος, Managing Partner, Lambadarios Law Firm
«Η ομαδικότητα αποτελεί στοιχείο της επιτυχίας μας, σε συνδυασμό με τον σεβασμό και πολλή αγάπη. Η αγορά της ενέργειας είναι το μέλλον του πλανήτη και της χώρας μας. Είναι μια περίπλοκη αγορά που απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις σε όλες τις πτυχές, προκειμένου να δοθεί μια επιτυχημένη συμβουλή. Συγχαρητήρια στην BOUSSIAS για την πρωτοβουλία, ήταν μια εξαιρετική βραδιά και εις ανώτερα του χρόνου με χαμόγελο».

Μίνα Ζούλοβιτς, Partner, Ζούλοβιτς-Κοντογεώργου Δικηγορική Εταιρεία
«Τα βραβεία αποτελούν το επιστέγασμα μιας εικοσαετούς πορείας συνεχούς προσπάθειας πάνω στον κλάδο του digital, έναν κλάδο ανερχόμενο με τον οποίο ασχολούμαστε πολλά χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με πολλούς φορείς από διάφορα markets. Μεγάλη τιμή να βραβευτούμε  από επιτροπή συναδέλφων και να εκτιμηθεί το έργο μας, κάτι που μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε δυναμικά, καθώς αυξάνεται ο όγκος εργασίας όσο εξελίσσεται και το digital transformation.

Έχουμε απόλυτη κατανόηση της τεχνολογίας και του business και η βράβευση μας δίνει δύναμη και ενθάρρυνση, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα μέρα, να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να έχουμε success stories για τους πελάτες μας. Θα ήθελα να συγχαρώ την εξαιρετική διοργάνωση της BOUSSIAS και την Αλεξάνδρα Βαρλά. Ήταν η ώρα των δικηγορικών εταιρειών να αναδειχθούν για την σημασία τους στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Βρίσκουμε λύσεις, συμμετέχουμε ενεργά και αυτή η πρωτοβουλία για προβολή και ανταλλαγή εμπειριών μόνο έπαινο μπορεί να δώσει στην BOUSSIAS».

Εύη Κίτταρη, Legal Manager, Vodafone Greece
«Θεωρήσαμε εξαιρετική ευκαιρία το να δείξουμε την δουλειά μας και να συμμετάσχουμε σε μια κοινότητα συναδέλφων, κάτι που είναι απαραίτητο στην Ελλάδα. Πρέπει να ενισχύσουμε τα βραβεία, καθώς και τις ομάδες και τον ρόλο των έμμισθων δικηγόρων. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ευελπιστούμε να το ενισχύσουν και να το συνεχίσουν».

Χαρά Ζέρβα, Managing Partner, Νικόλας Κανελλόπουλος – Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία
«Θεωρούμε ότι η επιτυχία μας είναι συλλογική και στις νομικές υπηρεσίες αυτό που μπορεί να διακρίνει μια ομάδα είναι η συνεργατικότητα, ο επαγγελματισμός και το ήθος, αναπόσπαστα στοιχειά της ομάδας μας, που έχει αποτελέσματα που της πιστώνονται από την αγορά και την δικηγορική αγορά. Ευχαριστούμε θερμά τη διοργανώτρια εταιρεία για την εξαιρετική πρωτοβουλία που ανοίγει τον δρόμο για έναν υγιή ανταγωνισμό και για ευγενή άμιλλα μεταξύ των δικηγορικών εταιρειών».

Αλεξία Τροκούδη, Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης, Ρυθμιστικών Θεμάτων και holdings, ΕΛΠΕ
«Η δυνατότητα συντονισμού του ομαδικού έργου και επιλογής των καλύτερων δυνατοτήτων των μελών της ομάδας, η πολλή δουλειά με υπομονή και η συλλογή των ρυθμιστικών και εταιρικών αντικείμενων αποτελεί την αιτία της επιτυχίας μας. Το Project Kozani είναι το τρίτο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, για αυτό συμμετείχαμε με αυτό. Ευχαριστούμε την BOUSSIAS για αυτή την πρωτοπόρα ιδέα που έδωσε τη δυνατότητα να καταγράψουμε το έργο μας. Η προσπάθεια περιγραφής μας βοήθησε να δούμε και πόση πολλή δουλειά έχουμε κάνει. Δώσαμε και πήραμε χαρά από το βραβείο και κουράγιο, για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Νάνσυ Βέρρα, Chef Officer Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΠΑΠ
«Η πολυπλοκότητα του project, η χρονική διάρκεια και η σημαντική οικονομική αξία και το όφελος για την ΟΠΑΠ ήταν οι λόγοι που το επιλέξαμε για τη συμμετοχή μας. Πολύ καλή πρωτοβουλία, εξαιρετική διοργάνωση και εξαιρετική ευκαιρία για τους συναδέλφους, που ελπίζω να καθιερωθεί σαν θεσμός».

Θεόδωρος Λουκόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Εταίρος, KLC Law Firm
«Η νομική θεωρείται θεωρητική επιστήμη, όμως εμείς ασχολούμαστε με ζητήματα κλινικών μελετών, υγείας, φαρμάκων, κάτι που σε αναγκάζει να μάθεις να σκέφτεσαι τεχνικά και να μάθεις έννοιες της φυσικής να τις μετατρέπεις σε νομικό επιχείρημα και δικόγραφο, κάτι που κάνει τον τομέα μας ιδιαίτερα δύσκολο. Να ευχαριστήσουμε την εταιρεία για την πρωτότυπη σκέψη, που πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρειαζόμασταν και τον θεσμό και αυτήν την όμορφη βράδια και ελπίζουμε να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια».

Πέννυ Κοντογεώργου, Partner, Ζούλοβιτς-Κοντογεώργου Δικηγορική Εταιρεία
«Ηθική ικανοποίηση για την προσπάθεια 20 ετών δικής μου και της συνεταίρου μου, επιβεβαίωση των κόπων μας και ηθική ικανοποίηση για τους πελάτες μας. Τιμή να κριθούμε από συναδέλφους, ανάμεσα σε συναδέλφους και κίνητρο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Πολλά συγχαρητήρια στην BOUSSIAS που είναι ηγέτιδα στον χώρο. Πρώτη φορά δίνεται βήμα και λόγος στο δικηγορικό επάγγελμα και είμαστε εδώ να στηρίξουμε τις επόμενες διοργανώσεις».