2020 Annual Meeting & Leadership Meeting

International Trademark Association (INTA)

Στις 16-11-2020 άνοιξε τις ψηφιακές του πόρτες το “2020 Annual Meeting”, η μεγαλύτερη εκδήλωση κοινωνικής δικτύωσης του International Trademark Association (ΙΝΤΑ), η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 5.000 εκπροσώπους εταιρειών, νομικούς συμβούλους και δικηγόρους, προκειμένου να συζητήσουν τις νομικές, οικονομικές, επιχειρηματικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της διανοητικής ιδιοκτησίας. Η ετήσια συνάντηση είχε προγραμματισθεί αρχικά για τον Μάιο του 2020 στη Σιγκαπούρη, ωστόσο λόγω της πανδημίας του Covid-19 μεταφέρθηκε, καταρχήν, για τον Νοέμβριο του 2020 στις ΗΠΑ και, τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ψηφιακά. Το Annual Meeting συνδυάστηκε, για πρώτη φορά (λόγω των έκτακτων συνθηκών) με το “2020 Leadership Meeting”, το οποίο δεν είναι ανοιχτό στο κοινό, αλλά αφορά τα στελέχη της διοίκησης του ΙΝΤΑ και τα μέλη των επιτροπών του οργανισμού.

Etienne Sanz de Acedo

Η πολυήμερη εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον CEO του International Trademark Association, EtienneSanz de Acedo, ο οποίος καλωσόρισε τους (περισσότερους από 3.300) συμμετέχοντες και μίλησε για τα επιτεύγματα του ΙΝΤΑ μέσα σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις – μεταξύ αυτών: περισσότερες από 200 ψηφιακές συναντήσεις για τα μέλη του ΙΝΤΑ, 2 διοικητικά συμβούλια, 3 think tanks, νέα projects όπως το Women’s LeadershipInitiative, ομάδες εργασίας σχετικά με πρωτοβουλίες Diversity & Inclusion, 24 υποτροφίες για τη συμμετοχή στο 2020 Annual Meeting, καθώς και μια καμπάνια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 (στην οποία ο Etienne Sanz de Acedo είχε αναφερθεί εκτενώς σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο τεύχος Ιουνίου του Lawyer).

Ayala Deutsch

Ακολούθησε η Πρόεδρος του ΙΝΤΑ για το 2020, Ayala Deutsch, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο οργανισμός προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις, ώστε να μπορέσει να φέρει εις πέρας μια εκδήλωση, η οποία βασίζεται στη δικτύωση και την ανθρώπινη επαφή, ψηφιακά. Η Ayala Deutsch ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της με τη φράση “Be your authenticself”, παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να παραμένουν πιστοί στις αξίες τους και να είναι αυθεντικοί σε ό,τι κάνουν.

 

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν θέματα όπως η διαφορετικότητα, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η βιωσιμότητα, ο καθοριστικός ρόλος της τεχνολογίας στην καινοτομία και την ανάπτυξη και, βεβαίως, η αξία των σημάτων (και της προστασίας αυτών) για τα brands και τους καταναλωτές.

Trisch Smith

Οι ομιλητές ανέδειξαν, επιπροσθέτως, την ανάγκη της συνεργατικότητας και αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ των εταιρειών, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, καθώς και τη σημασία υιοθέτησης πολιτικών Diversity andInclusion (D&I), ως βασικό συστατικό ενός πραγματικά επιτυχημένου brand. “You have to walk the talk” ανέφερε χαρακτηριστικά η Trisch Smith, Global Chief Diversity and Inclusion Officer της Edelman, θέλοντας να τονίσει ότι η συζήτηση γύρω από την υποστήριξη της διαφορετικότητας δεν μπορεί να παραμείνει θεωρητική, αλλά θα πρέπει να γίνει μέρος της κουλτούρας και της ταυτότητας των εταιρειών.

 

Duncan Wardle, Former VP of Innovation & Creativity at the Walt Disney Company

Μεταξύ των παρουσιάσεων που ξεχώρισαν ήταν και αυτή του Duncan Wardle, Former VP of Innovation & Creativityat the Walt Disney Company, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της καινοτομίας σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε τώρα. Ο Duncan Wardle επεσήμανε, μέσα από μια πολύ διαδραστική ομιλία, ότι ένας από τους παράγοντες που εμποδίζουν την καινοτομία είναι η έλλειψη χρόνου για σκέψη και παρότρυνε τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τη «νέα πραγματικότητα» που έχει η επιβάλλει η πανδημία για να γίνουν πιο δημιουργικοί και να βρουν χρόνο να σκεφτούν.

 

Εκτός από τις ομιλίες, το Annual Meeting πλαισιώθηκε από πληθώρα εκπαιδευτικών workshops, fireside chats και panel discussions με ομιλητές από όλους τους κλάδους της αγοράς, όπως ο Allen Lo (Facebook), Michael Moore(Mattel Inc.), Sian A. Bowen (Reckitt Benckiser), Erika Yawger (Apple), Robert Tadlock (Patagonia), Jessica Murray (Toms Shoes) και Colm J. Dobbyn (Mastercard). Η εκδήλωση περιελάμβανε και μια σειρά από networking & socialevents – από speed networking sessions μέχρι και μαθήματα yoga – τα οποία, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν ψηφιακά, προσέλκυσαν περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες.