Η μόνη βεβαιότητα είναι οι αξίες μας

Χαρίλαος Βασιλογεώργης, Διαχειριστής Εταίρος «Βασιλογεώργης και Συνεργάτες»

Συζητήσαμε με τον κ. Χαρίλαο Βασιλογεώργη για τη διαδρομή που ακολούθησε, από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Θεσσαλονίκη το 1990 μέχρι την ίδρυση της Βασιλογεώργης και Συνεργάτες, τους τομείς που η εταιρεία επιλέγει να εξειδικευθεί θέτοντας στο επίκεντρο το ‘δίκαιο της επιχείρησης’, αλλά και τον ρόλο που κάθε συνεργάτης διαδραματίζει στην επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος.

  • Πείτε μας δύο λόγια για εσάς και την επαγγελματική σας πορεία. Ποια ορόσημα θα ξεχωρίζατε στη σταδιοδρομία σας; Ποια είναι τα διδάγματα αυτής της διαδρομής;

Η ιστορία μας ξεκίνησε το 1990 από τη Θεσσαλονίκη, όπου ως νέος δικηγόρος συστεγαζόμενος με εξαιρετικούς συναδέλφους στο γραφείο του Α. Καζάζη, μου δίδαξαν τον σχηματισμό του φακέλου, τον χειρισμό της υπόθεσης στο δικαστήριο, τη διαπραγμάτευση, τη συνεργασία και την αντιπαράθεση με ήθος και αρχές, στοιχεία που με ενέπνευσαν και υπήρξαν πολύτιμα εφόδια στα πρώτα βήματά μου στη δικηγορία και στη διαμόρφωση των πρώτων μου σχέσεων με τους πελάτες μου.

Έχοντας θετική εμπειρία στο ξεκίνημά μου, και βλέποντας στο μέλλον, αντιλήφθηκα πολύ γρήγορα ότι η απάντηση στις νέες ανάγκες της δικηγορίας και των απαιτήσεων των πελατών, κυρίως στο χώρο των επιχειρήσεων, βρίσκεται στη διαμόρφωση δικηγορικής ομάδας με εξειδίκευση και προσανατολισμό στη συμβουλευτική ή προληπτική δικηγορία όπως λέγεται, πέρα από τη δικαστηριακή πρακτική.

Πίστευα στο κτίσιμο μόνιμων σχέσεων με εταιρικούς πελάτες, με ενδιέφερε ο σχεδιασμός μιας διαπραγμάτευσης, η διαμόρφωση και η αποτύπωση μιας συμβατικής σχέσης και γενικότερα ο ρόλος του νομικού συμβούλου.

Ορόσημο στη δικηγορική μου πορεία αποτέλεσε η ένταξή μου στη διεύθυνση νομικών υπηρεσιών της Eurobank όπου συμμετείχα, ως το 2008, ως προϊστάμενος της νομικής διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη, και μετά στην Αθήνα σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Έζησα όλη εκείνη την περίοδο της δυναμικής ανάπτυξης της τράπεζας αλλά και της μεταμόρφωσης όλου του τραπεζικού τοπίου, με τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις και εξαγορές, που διαμόρφωσαν στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000 μια νέα πραγματικότητα στον τραπεζικό χώρο.

Οι προκλήσεις και οι εμπειρίες σε όλη αυτή τη διαδρομή, δεν ήταν μόνο νομικά πλούσιες, αλλά σχετίζονταν και με τη διαχείριση και τις διαδικασίες οργάνωσης, τις υποδομές, τα προγράμματα τεχνολογικής υποστήριξης, τις σχέσεις με τους συναδέλφους, εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά και τις σχέσεις της νομικής διεύθυνσης με όλα τα τμήματα της τράπεζας που υποστηρίζαμε. Μεγάλο σχολείο αυτό.

Επίσης κατά την περίοδο άνθησης του χρηματιστηρίου και της μαζικής εισαγωγής εταρειών στο Χ.Α αποκτήσαμε σπουδαία εμπειρία με την ανάληψη των νομικών ελέγχων των εταιρειών αυτών.

Εξαιρετική νομική δουλειά κατά την οποία αναφύονται πολλά νομικά ζητήματα για τα οποία, πέρα από τον εντοπισμό και την αξιολόγησή τους, ετίθετο και θέμα προτάσεων για την επίλυσή τους.

Αυτό έχει τη σημασία του διότι την περίοδο εκείνη, οι νομικοί έλεγχοι δεν ανατίθεντο από τους συμβούλους για την εισαγωγή (ΑΧΕΠΕΥ – Τράπεζες) σε γραφεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη δεν είχαν τέτοιο προσανατολισμό και αντίληψη στην αγορά των νομικών υπηρεσιών. Με επιμονή και συστηματική δουλειά πραγματοποιήσαμε μαζί με τη συνάδελφο Βάσω Γκατζηγιάννη και τους συνεργάτες μας στη Θεσσαλονίκη, πολλούς νομικούς ελέγχους και αντίστοιχες εργασίες σε εταιρείες με έδρα την Β. Ελλάδα, οι οποίες προετοίμαζαν τον φάκελο για την εισαγωγή των μετοχών στο Χ.Α., σε συνεργασία με κορυφαία δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και εξαιρετικούς συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Υιοθετώντας την ίδια αντίληψη, το 2007 συστήσαμε στη Θεσσαλονίκη τη δικηγορική μας εταρεία «Βασιλογεώργης και Συνεργάτες» με τη Βάσω Γκατζηγιάννη και τον Αντρέα Στεργιάδη και στο τέλος του 2008 εγκατασταθήκαμε και στην Αθήνα. Στην Αθήνα, η εταιρεία πλαισιώθηκε με τη Νότα Παπακωνσταντίνου, δικηγόρο, με ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξή μας και στον χειρισμό υποθέσεων αλλοδαπών στην Ελλάδα, την Κατερίνα Ηλιάδου, σήμερα αναπληρώτρια καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, τον Σωκράτη Παρσάνο, εταίρο έως σήμερα και επικεφαλής της δικαστικής υποστήριξης πελατών, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων του λεγόμενου δικαίου της επιχείρησης, και την Έλλη Ασημακοπούλου, επίσης εταίρο έως σήμερα της εταιρείας μας, η οποία ειδικεύεται σε συγκεκριμένους τομείς του εταιρικού δικαίου.

Οφείλουμε να πούμε ότι η ιστορία του γραφείου γράφεται από πολλούς εξαιρετικούς συναδέλφους με τους οποίους εργαστήκαμε μαζί για σημαντικό χρόνο ακολουθώντας στη συνέχεια ο καθένας το δικό του δρόμο με τις αναζητήσεις του, είτε στο δικαστικό ή εισαγγελικό σώμα, είτε στη δικηγορία, είτε στη διοίκηση σε Ελλάδα ή Ευρώπη, είτε άλλη δραστηριότητα (για παράδειγμα κάποιος έγινε διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας). Προς όλους αυτούς, με τους οποίους διατηρούμε σχέσεις αγάπης, διατυπώνω και δημόσια βαθιές ευχαριστίες.

Η ανάπτυξη των εργασιών μας, παρόλες τις δυσκολίες της δεκαετίας αυτής, ήταν πολύ σημαντική με εμβάθυνση στα πεδία εξειδίκευσής μας, των εξαγορών, των συγχωνεύσεων και των εταιρικών μετασχηματισμών, των αναδιαρθρώσεων, καθώς και σε όλο το φάσμα του τραπεζικού δικαίου και της αναγκαστικής εκτέλεσης, και οδήγησε στον τετραπλασιασμό της εταρείας και στη σημαντική οργάνωση και υποδομή της.

Παράλληλα, η ενεργής συμμετοχή μου στα Διοικητικά Συμβούλια σημαντικών εταιρειών όπως οι ΔΕΗ, PCDC (Joint Venture COSCO –DIAKINISIS), ΕΛΓΕΚΑ κλπ., ήταν μία πολύ σημαντική πτυχή της δραστηριότητάς μου για την εμβάθυνση στα θέματα που με απασχολούσαν και στα αντικείμενα του νομικού συμβούλου.

Σήμερα η δικηγορική μας εταιρεία απαρτίζεται από δεκαέξι (16) δικηγόρους (εταίρους ή συνεργάτες), πέντε (5) διοικητικούς υπάλληλους, μια σημαντική ομάδα ασκούμενων δικηγόρων, πέρα από τους εξωτερικούς μας συμβούλους και συνεργάτες. Επίσης, έχουμε διαμορφώσει ένα δίκτυο περίπου 25 σταθερών συνεργατών μας σε όλες τις βασικές πόλεις της χώρας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε κυρίως για τις ανάγκες των υποθέσεων των τραπεζών και των διαχειριστών απαιτήσεων.

  • Έχοντας την εμπειρία τόσο του in-house νομικού τμήματος, όσο και της δικηγορικής εταιρείας, ποια θεωρείτε ότι είναι τα απαραίτητα ‘συστατικά’ για την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του εσωτερικού δικηγόρου μιας εταιρείας και του εξωτερικού συμβούλου;

Οι ρόλοι αυτοί είναι συμπληρωματικοί, δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικοί και μια λειτουργική και πετυχημένη συνεργασία διασφαλίζει τα συμφέροντα μίας εταιρείας. Σήμερα, με τη διεύρυνση των πεδίων εξειδίκευσης και των πολύπλευρων απαιτήσεων μίας επιχείρησης, καθίσταται αναγκαία η συνύπαρξη και η συνεργασία των in-house νομικών συμβούλων με εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο προσδιορισμός του πεδίου ευθύνης του καθενός για την επίτευξη του στόχου, η διαρκής επικοινωνία και ο αλληλοσεβασμός, η εμπέδωση συνεργατικών αντιλήψεων, η κατανόηση του καθενός για τη μερικότητα του ρόλου του, χωρίς εγωισμούς και αλαζονεία, ώστε ούτε ο in-house δικηγόρος να νιώθει ότι απειλείται ή αμφισβητείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τον εξωτερικό, αλλά και ο εξωτερικός συνεργάτης να αντιληφθεί ότι την κουλτούρα, τους στόχους, τα δεδομένα και την ιστορία ενός νομικού ή ευρύτερου προβλήματος της εταιρείας τα γνωρίζει καλύτερα από όλους ο εσωτερικός νομικός της σύμβουλος.

  • Ποια είναι η στρατηγική και το όραμα της Βασιλογεώργης και Συνεργάτες και πώς πιστεύετε ότι σας διαφοροποιούν στην ελληνική αγορά παροχής νομικών υπηρεσιών;

Τα τελευταία χρόνια έχουν συντελεστεί και εξελίσσονται μεγάλες αλλαγές που αφορούν τις δικηγορικές εταιρείες στο πεδίο του δικαίου της επιχείρησης. Έχουμε νέα αντικείμενα και πεδία εξειδίκευσης που δεν εντάσσονται σε μια παραδοσιακή τυπολογία και κατηγοριοποίηση, όπως π.χ. τα ενεργειακά θέματα και τα ζητήματα δικτύων, τα ποικίλα ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης (GDPR, ESG, εταιρική διακυβέρνηση), νομικά θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, τις μεταφορές και logistics, οι πωλήσεις δανειακών συμβάσεων, οι τιτλοποιήσεις αυτών, οι νέες οντότητες των εταιρειών διαχείρισης των επισφαλειών, και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, η τάση συγκέντρωσης της δικηγορικής ύλης σε μεγάλα σχήματα δικηγορικών εταιρειών είναι ορατή και, μάλιστα, προτείνεται ως αναγκαία από αρκετές πλευρές και όχι μόνο στον χώρο μας. Η νομική ύλη και οι υπηρεσίες σε πολλούς τομείς του επιχειρησιακού δικαίου παρέχεται σε μεγάλη κλίμακα από διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες ή από δικηγορικές εταιρείες που είναι ενταγμένες στο δίκτυο αυτών.

Οι υποθέσεις των λεγόμενων ‘κόκκινων δανείων’, πέρα από τη συνάφεια της νομικής τους βάσης ή των ενστάσεων, έχουν τις απαιτήσεις τους, τα προβλήματα και εντέλει τη μοναδικότητά τους

Για να μιλήσουμε, λοιπόν, για στρατηγική είναι σημαντικό να έχουμε μία εικόνα για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στον χώρο μας που προφανώς επηρεάζεται από τη γενικότερη κατάσταση στην οικονομία, πάντα σε συνάρτηση με το υποκείμενο, τον φορέα δηλαδή της στρατηγικής. Προσωπικά έχω περισσότερα ερωτήματα και διλήμματα παρά ολοκληρωμένες και σίγουρες απαντήσεις. Εξάλλου, καθημερινά ανατρέπονται βεβαιότητες πολύ μεγαλύτερης διάστασης στο ευρύτερο περιβάλλον μας. Η μόνη βεβαιότητα κατ’ εμέ είναι οι αξίες μας στις οποίες πιστεύουμε και τις οποίες καλούμαστε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο οποιασδήποτε στρατηγικής. Η συζήτηση, πάντως, αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αφορά τους πάντες, μεγάλους και μικρούς, εταιρείες, δικηγορικά γραφεία, μεμονωμένους συναδέλφους.

Έτσι, προσπαθούμε να χαράξουμε τη στρατηγική μας στο ευρύτερο περιβάλλον που διαμορφώνεται, με τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που οφείλουμε να διαγνώσουμε, και βέβαια δεν απαντάται με γενικόλογες διακηρύξεις. Εγώ θα σας πω μερικά βασικά στοιχεία της στρατηγικής στα οποία κινούμαστε και τα οποία σκεφτόμαστε και εξετάζουμε συχνά ως προς την ορθότητά τους.

Κατ’ αρχήν προσπαθούμε στους τομείς εξειδίκευσής μας να εμβαθύνουμε και να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα τη δουλειά μας. Όλοι οι βασικοί χειριστές πελατών μας έχουμε μία συστηματική προσωπική επικοινωνία με τα εμπλεκόμενα στελέχη στα θέματα που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας. Και πράγματι, όταν τα ζητήματα προς επεξεργασία είναι πολυπαραγοντικά, συχνά διαδραματίζουμε το ρόλο του project leader για να φτάσουμε, σε συνεργασία με τα στελέχη του εντολέα, στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας μας βοήθησε να διαμορφώσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας, γεγονός πολύτιμο για να μπορείς να κάνεις έναν σοβαρό προγραμματισμό του γραφείου.

Προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες σε πολύ αξιόλογες εταιρείες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους στη νομική εταιρική τους υποστήριξη, στον σχεδιασμό της νομικής τους εναρμόνισης στις πολύπλοκες και απαιτητικές τους συνθήκες, στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους, στη διαμεσολάβηση και στη δικαστική διένεξη, είτε επιτελώντας ένα ρόλο νομικού συμβούλου είτε σε συνεργασία με τον εσωτερικό δικηγόρο της εταιρείας, ώστε να δουλέψουμε ειδικότερα θέματα μαζί του. Εκ παραλλήλου σε θέματα των πελατών μας όπου απαιτείται μια πιο εξειδικευμένη συνδρομή, συνεργαζόμαστε με ένα δίκτυο εξωτερικών συμβούλων και συναδέλφων πανεπιστημιακών, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς και με δικηγορικές εταιρείες στο εξωτερικό. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, να στοχεύουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα και η εμπειρία μας με τους συνεργάτες μας είναι εξαιρετική. Επίσης, για τα θέματα των επισφαλών απαιτήσεων των τραπεζών έχουμε ένα δίκτυο σταθερών εξωτερικών συνεργατών σε είκοσι πέντε (25) πόλεις στη χώρα.

  • Σε ποιους τομείς εξειδίκευσης δίνετε περισσότερη έμφαση και γιατί;

Ασχολούμαστε με ένα σημαντικό τμήμα του «δικαίου της επιχείρησης», παρέχοντας στους πελάτες μας εξατομικευμένες λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων (corporate house keeping, κανονιστική συμμόρφωση, New Business Development, δίκτυα διανομής και αντιπροσωπείας, βιομηχανική ιδιοκτησία, εργασιακές σχέσεις), έως τον χειρισμό ειδικότερων θεμάτων (ζητήματα αθέμιτου και ελεύθερου ανταγωνισμού, διαχείριση κρίσεων, χρηματοδότηση, είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αναδιάρθρωση, μετασχηματισμός εταιρειών, σχέσεις μεταξύ των μετόχων, εμπορικές διενέξεις). Ο τομέας ιδίως του μετασχηματισμού των εταιρειών, όπως οι συγχωνεύσεις, εξαγορές, απόσχιση κλάδου κλπ., είναι πολύ σημαντικός για το γραφείο μας και έχουμε χειριστεί μεγάλο αριθμό σχετικών συμφωνιών. Χειριζόμαστε, επίσης, ζητήματα που ανακύπτουν από τις κανονιστικές επιταγές περί εταιρικής διακυβέρνησης, ζητήματα που τίθενται τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα επιτακτικά για τις εισηγμένες εταιρείες.

Παράλληλα, ασχολούμαστε συστηματικά και πολύπλευρα με το τραπεζικό δίκαιο που αφορά ενδεικτικά στο συμβατικό πεδίο, ομολογιακά δάνεια, εμπράγματες εξασφαλιστικές συμβάσεις, σύγχρονες μορφές χρηματοικονομικών συμβάσεων (μεταβιβάσεις πιστώσεων, sales and lease back) και σε δικαστικό επίπεδο την επιδίωξη ικανοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, χειριζόμενοι την επιδίκαση και την αναγκαστική εκτέλεση.

Με τα ανωτέρω συναρτάται και ο τομέας της εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων που εμπεριέχει ποικίλα θέματα συμβατικά και δικαστικού χειρισμού, πτωχευτικού αλλά και στη βάση του αστικού δικαίου. Ειδικότερα, στον χώρο του τραπεζικού δικαίου έχει διαμορφωθεί μια ιδιαίτερη κατάσταση, απότοκη της μεγάλης κρίσης που βιώσαμε στη χώρα μας. Προέκυψε ένας τεράστιος αριθμός επισφαλών απαιτήσεων, τα λεγόμενα ‘κόκκινα δάνεια’ σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, η διαχείριση των οποίων απαιτούσε άλλες προϋποθέσεις οργάνωσης και διαδικασίες πρωτόγνωρες για όλους. Έγιναν πολύ σημαντικές προσπάθειες και βήματα σε νομοθετικό επίπεδο στην οργάνωση των τράπεζων και των εταιρειών διαχείρισης, καθώς και στα δικηγορικά γραφεία. Ωστόσο, πιστεύω στο πλαίσιο της διαχείρισης αυτού του πολύπλοκου προβλήματος, δεν πρέπει να απαξιωθεί η νομική δουλειά σε μια απλή διοικητική διεκπεραίωση με μόνο στόχο τη συρρίκνωση του κόστους. Οι υποθέσεις των λεγόμενων ‘κόκκινων δανείων’, πέρα από τη συνάφεια της νομικής τους βάσης ή των ενστάσεων, έχουν τις απαιτήσεις τους, τα προβλήματα και εντέλει τη μοναδικότητά τους. Το ίδιο και η διαχείριση της αναγκαστικής εκτέλεσης. Και είναι σημαντικό τα δικηγορικά γραφεία με τη λειτουργία τους να επιμείνουν στους κανόνες διαχείρισης, στην αξιοπρεπή νομική επεξεργασία, στοιχεία που τελικά πιστεύω θα αποτυπωθούν θετικά και στα αποτελέσματα των εντολέων μας. Τα δάνεια αυτά περνούν στις εταιρείες διαχείρισης, αλλά το πρόβλημα παραμένει και απαιτεί λύσεις οι οποίες προφανώς σχετίζονται με ευρύτερες παρεμβάσεις και πολιτικές.

Ασχολούμαστε, επίσης, συστηματικά με φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, στα αντικείμενα των δημόσιων συμβάσεων, των αντίστοιχων διαγωνισμών, του υπαλληλικού και φορολογικού δικαίου. Υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των εντολέων μας ενώπιον τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και του ΣτΕ και έχουμε ασχοληθεί με την εσωτερική οργάνωση φορέων του δημοσίου μέσω της εκπόνησης κανονισμών και οδηγιών. Στον επιτυχή χειρισμό των ανωτέρω θεμάτων έχει συμβάλει η προσθήκη στην εταιρεία μας, ως εταίρου, του συναδέλφου Δρ. Βασίλη Τσιγαρίδα, ο οποίος συμμετέχει και συντονίζει την ομάδα συναδέλφων που χειρίζονται θέματα δημοσίου δικαίου.

Τέλος, χειριζόμαστε υποθέσεις κατοίκων εξωτερικού ή αλλοδαπών που σχετίζονται με αναγνώριση αλλοδαπών αποφάσεων, κληρονομικά θέματα ή ζητήματα διαχείρισης ακινήτων.
Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται με μία εσωτερική κατανομή ευθύνης των εταίρων και τη συγκρότηση ανά πελάτες ή ανά θέμα της ομάδας εργασίας με τους συνεργάτες δικηγόρους.

  • Ποια η επίδραση από την πανδημία του Covid-19 και πώς βλέπετε την επόμενη μέρα της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Η πανδημία ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και πρόκληση για απαντήσεις για τους πάντες. Αξιοποίηση της τεχνολογικής υποδομής και πληροφοριακών συστημάτων, εργασία από απόσταση, συγκρότηση δικτύου, αφού δουλεύουμε από απόσταση, πέρα από την τοπική αναφορά καθενός κλπ. Πολλά από αυτά ήρθαν για να μείνουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω. Για εμάς με το “δίπολο” Θεσσαλονίκη – Αθήνα είναι ίσως πιο επιτακτικό αλλά μας αρέσει κιόλας. Θα δούμε.

Πέραν αυτών, ως προς τη συνέχεια, πιστεύω πολύ στα δίκτυα συνεργασίας, με ευελιξία, που στηρίζονται σε έντιμες σχέσεις με αξιοπρέπεια και αρχές. Επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε ευρύτερες δεξιότητες, πνευματικούς ορίζοντες και γνώσεις, για να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που διαμορφώνονται και να νιώθουμε καλά στη διαδρομή αυτή.

Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε όπως έχουμε συστηθεί στους πελάτες και στους συναδέλφους μας όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα θα κριθούν από τη θέληση, τη διορατικότητα, την αντοχή και τη σοφία των μεγαλύτερων μαζί με την φρεσκάδα, τη ζωντάνια και τις νέες ιδέες που φέρνουν οι νεότεροι.

Είμαστε προσγειωμένοι μετά και την δοκιμασία της τελευταίας δεκαετίας αλλά πολύ αισιόδοξοι, με στόχους και κέφι για νέα πράγματα. Σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε και άλλα, αλλά προτού τα δημοσιοποιήσουμε πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να μιλάμε και με συγκεκριμένα δεδομένα.